Don’t just stand there, do something!

Blijven handelen vanuit je kracht en kern. Vanuit die vrijheid, weet je wat je te doen hebt. Wanneer je doet wat jij het beste kan, vanuit jouw unieke DNA, kom je met antwoorden die alleen jij of jouw organisatie kan bedenken. Of je nu zzp-er of een multinational bent. Door dat als uitgangspunt te nemen, vind ik nieuwe mogelijkheden en kansen.

Lees verder!

We hoeven niet samen te komen om samen te blijven werken

‘Business as usual’ wat betekent dat in een crisissituatie? Hoe zorg je ervoor dat je effectief bent. Kiezen voor veiligheid voor je team & bewaken van de continuïteit van de business. Hoe doe je dat in de praktijk?
Cruciaal is dat je blijft werken als teams, daarin is onderlinge communicatie essentieel. Zo houd je je business sterk en vitaal. Tips voor teams en hun managers in deze serie artikelen over ‘Managen vanaf je keukentafel’.

Lees verder!

Zo worden organisaties in de nieuwe ‘Pink Economy’ gemanaged

De manager van de 21ste eeuw is gearriveerd en daar hebben we lang op gewacht. In de ‘Pink Economy’ van de 21ste eeuw worden kritisch denken, samenwerken, creativiteit en communicatie gezien als de belangrijkste vaardigheden. Vaardigheden die vaak worden gezien als vrouwelijk en zacht. Terwijl organisaties steeds meer behoefte hebben aan deze zachtere kwaliteiten, schieten…

Lees verder!

Collega’s die zichzelf ‘buitenshuis’ wel voor 100% inzetten

De financial controller die coach is van het voetbalelftal van zijn dochter, de receptioniste die fondsen werft voor het kindertehuis dat ze heeft opgezet in India en de verkoopmedewerker die in zijn vrije tijd taalles geeft aan buitenlanders. Het zal je bekend voorkomen: collega’s die buiten werktijd bijklussen of allerlei vrijwilligerswerk doen en dat ook nog eens heel goed doen. Hoe frustrerend is dat!

Lees verder!