fbpx

Winkelmand

Vorige week kwam ik een interessant artikel tegen van De Correspondent over baanbrekende onderzoeken van een nieuwe generatie psychologen en economen die een revolutie brengen in het denken over motivatie.

Wat blijkt is dat de wortel en de stok geen extra motivatie geven om harder te werken. Sterker nog, deze zouden in sommige gevallen zelfs afbreuk doen aan de motivatie, de creativiteit en het moreel!

Tot voor kort was de heersende gedachte dat mensen zichzelf niet motiveren. Leidend was de gedachte dat mensen van buitenaf de juiste prikkels moeten krijgen. Pikant detail is dat we daarbij vooral vinden dat anderen gemotiveerd worden door zogenaamde externe prikkels als loon, bonussen, baanzekerheid en andere incentives (de zogenaamde extrinsieke motivatie). En wij onszelf meer zien als intrinsiek gemotiveerd, zoals de behoefte om nieuwe vaardigheden te leren, een bijdrage te leveren aan de organisatie enz.

Deze nieuwe stroom wetenschappers tonen aan dat niets krachtiger is dan mensen die doen wat ze doen omdat ze het willen doen!

Juist het inzetten op intrinsieke motivatie waarbij vakmanschap en competentie centraal staan, verhoogt de betrokkenheid bij de organisatie en waar deze voor staat. Meerdere onderzoeken tonen aan dat je mensen niet kunt verleiden om voor hun werk te gaan. De betrokkenheid en werklust van medewerkers komen voort uit reciprociteit en vertrouwen. Prof. Dr. Lidewey van der Sluis schrijft hier ook over in haar boek ‘Talent is goed, ambitie is beter’. Van der Sluis stelt dat de moderne arbeidskracht zich bewust is van eigen dromen, wensen, drijfveren en overtuigingen. Mensen zien volgens haar hun werk als een soort hub om hun persoonlijke doelen te realiseren.

Medewerkers waarderen bonussen zeker, maar geld alleen geeft niet het gewenste effect wanneer de behoefte van medewerkers om een betekenisvolle bijdrage te leveren aan de organisatiedoelstellingen over het hoofd wordt gezien.

Toch zijn op kantoor deze nieuwe inzichten nog maar nauwelijks doorgedrongen. Een gemiste kans, want deze inzichten hebben impact op hoe managers hun medewerkers motiveren en geven inzicht waarom het soms zo mis kan gaan.

Weet u hoeveel ambitie en energie u in uw organisatie ongebruikt laat? Het vraagstuk is niet hoe we medewerkers moeten motiveren maar hoe we een werkomgeving scheppen waarin medewerkers zichzelf motiveren.

Lees het artikel: Weg met controle. Leve de intrinsiek gemotiveerde mens. | De Correspondent

Weet jij hoe je het beste uit je medewerkers haalt? Download gratis mijn ebook:
DE 4 KEY
SUCCESFACTOREN
OM JE MEDEWERKERS
TE LATEN VLIEGEN
DOWNLOAD NU 
Je  ontvangt direct een downloadlink per email.
Wij respecteren uw privacy en spammen niet. 
close-link
Succesvoller door je medewerkers
Spreek 1 op 1 met mij via telefoon of Skype
PLAN JE GRATIS QUICKSCAN
Je  ontvangt direct een mail voor het plannen van een afspraak.
close-link
Download Ebook

Wanneer wordt werk meer dan geld verdienen?

Eindelijk een tool die meet wat er op individueel niveau echt toe doet.
DOWNLOAD
Je ontvangt direct een downloadlink per email. Wij respecteren jouw privacy en spammen niet. 
close-link
Download Ebook

De 4 Key-Succesfactoren voor meer klantwaarde en werklust binnen jouw organisatie.

Over het maken en breken van werkgeluk.
DOWNLOAD
Je ontvangt direct een downloadlink per email. Wij respecteren jouw privacy en spammen niet. 
close-link
Chat openen
Hey! 👋 Leuk dat je hier bent! Kan ik je helpen? Stuur mij nu een Whatsapp en je hoort 🚀 van mij terug!